Huisvestingsadvies

Huisvesting is een onmisbaar (strategisch) bedrijfsmiddel voor veel organisaties. De huisvesting kan van grote toegevoegde waarde zijn voor het behalen van doelstellingen en  het succes van je bedrijf. Het is essentieel dit slim aan te pakken, aangezien het gaat om een lange termijn visie en grote investeringen.
Door visie, data en ambitie te combineren creëren we een onderbouwd plan dat ten grondslag ligt aan de keuzes die je maakt voor de huisvesting van je organisatie. Zo creëer je een werkomgeving die écht werkt en past bij de behoeftes van jouw mensen, de organisatie en de toekomstvisie.

Stappenplan huisvestingsadvies:

 1. Drijfveren: Wat is het doel van onze huisvesting? Hoe werkt de huisvesting ondersteunend aan het primaire proces? 
 2. Data: op een data gedreven manier verzamelen we informatie over behoeftes, werkdynamiek en de toekomstige manier van werken.
 3. Ruimtelijke vertaling: de opgehaalde data vertalen we naar een ruimtelijk Programma van Eisen en een benodigd aantal vierkante meters.
 4.  Fit-in plan: hoe past mijn ruimtebehoefte in de huidige/nieuwe werkomgeving? Waar plaats ik welke functie in het pand?
 5. Stay-or-go-analyse: een vergelijking van de huidige en nieuwe locatie(s) aan de hand van opgestelde selectiecriteria en de opgehaalde data, visie en ambitie.  

Door de (huisvestings)visie-, data en ambitie te combineren, krijgt het huisvestingsvraagstuk een integrale aanpak en is deze toekomstbestendig. Dit zijn belangrijke ingrediënten voor het laten slagen van je huisvesting. In deze video vertellen we je hier meer over.

Download onze whitepaper

En lees meer over onze data gedreven aanpak voor huisvestingsadvies.

Heb je een vraagstuk met betrekking tot huisvesting? Wij adviseren je graag als het gaat om:

 • Verbouwen of verhuizen: de juiste keuze maken op basis van data
 • Welk bedrijfspand het beste bij jouw ambities en doelen past
 • Hoe en waarom jouw cultuur & identiteit de basis vormen voor een succesvol huisvestingsconcept
 • Het bepalen van een werkplekconcept
 • Het ontwikkelen van een branding & identiteit
 • Het bepalen van een vertrekpunt en/ of ambitie voor duurzaamheid en circulariteit
 • Verandermanagement: hoe neem je jouw medewerkers mee in een verandering en hoe houd je medewerkers, teams en je organisatie wendbaar?

Kunnen wij jou helpen met een huisvestingsadvies?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs Facilitair & Huisvesting voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bekijken we welke stappen jij het beste kunt zetten om van jouw huisvesting een optimale werkomgeving te maken. Ben je benieuwd hoe een vervolgstap eruit ziet? Bekijk dan onze turnkey projectaanpak.

Jamie - huisvestingsadviseur 
Jamie Douw
06 11 80 83 45
jamie.douw@rever.nl

Rosine - huisvestingsadviseur
Rosine van Scherpenseel
06 13 22 26 63
rosine.vanscherpenseel@rever.nl 

Kom naar ons clubhuis om inspiratie op te doen!

Creëer een optimale werkomgeving

Wij adviseren je graag.